Naujienos
2021 12 05
SBA grupės NT projektai pripažinti geriausiais

SBA grupės filosofija ir pastangos vystyti tvarius, išskirtinės architektūros nekilnojamojo turto projektus, kurie praturtintų Lietuvą, sulaukia įvertinimo. Net dviejuose solidžiuose konkursuose „SBA Urban“ plėtojami objektai – BLC verslo centras Kaune ir SBA industrinių inovacijų slėnis prie Klaipėdos pripažinti geriausiais.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos rengiamame konkurse „Už darnią plėtrą“ nugalėtoju Komercinio/administracinio projekto kategorijoje išrinktas Kaune, šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės įsikūręs verslo centras BLC. Jį projektavo ir įgyvendino tarptautinė architektų komanda: „3deluxe“ iš Vokietijos bei architektas Rimantas Giedraitis.

BLC verslo centrą iš visų 29 konkurse „Už darnią plėtrą“ geriausiu išrinko ir balsavę portalo „Delfi.lt“ skaitytojai, skyrę jam „Publikos balso“ nominaciją.

SBA grupės NT bendrovių „SBA Urban“ ir „Notus Developers“ vystomas SBA industrinių inovacijų slėnis šalia Klaipėdos tame pačiame konkurse pripažintas geriausiu Industrinio projekto kategorijoje. Šį projektą kūrė Nacionalinės premijos laureatas Rolandas Palekas ir „Paleko archstudija“

SBA industrinių inovacijų slėnis triumfavo ir „Verslo žinių“ rengiamame Baltijos šalių nekilnojamojo turto investicijų forume. Jis taip pat pripažintas geriausiu Baltijos šalyse  Industrinio turto kategorijoje. Tai projektas, kuris parodo, kad net ir pramoniniai pastatai gali darniai įsilieti į aplinką ir būti tvarūs. Slėnyje veikia dvi SBA įmonės – „Innovo logistika“ ir „Laminn“, o 2022 m. pavasarį veiklą pradės moderniausia baldų gamykla regione „Inno Line“

SBA Industrinių inovacijų slėnis traukia akį važiuojant greitkeliu į ar iš Klaipėdos. Tolygiai kylantis pastato fasadas sudaro plokščiakalnio įspūdį ir įsilieja į aplinką, o apželdintas stogas padeda taupyti šilumai ir vėsinimui skirtą energiją. Jame naudojama tik žalioji elektra, gaminama iš atsinaujinančių išteklių, įrengta išmanioji apšvietimo sistema, šilumos energija gaminama įdiegus sistemą „oras–oras“. Logistikos centrą ir gamyklą 2020 m. įsigijo Estijos kapitalo investicijų bendrovė „EfTEN Capital“.

Vienybės aikštės ir BLC verslo centro rekonstrukcija Kaunui ir Lietuvai padovanojo modernų miestiečių ir turistų traukos centrą, kuris pilnas šurmulio ir gyvybės nuo ryto iki vakaro. Viso komplekso architektūrinė vizija buvo įvertinta kaip geriausia Miesto erdvės kategorijoje Vokietijos dizaino apdovanojimuose. Įgyvendintas projektas prestižiniuose „IF Design“ apdovanojimuose pripažintas geriausiu architektūros kategorijoje. Taip pat „BLT Built Design Awards“ Vienybės aikštė ir BLC verslo centro projektas tapo geriausiu Landšafto architektūros kategorijoje. 

Susijusios naujienos