Naujienos
2022 05 30
„SBA Urban“ plečia „Urban Hub“ modelį į Vilnių: įsigijo 4,3 ha sklypą

„Pasaulyje elektroniniams kanalams iš esmės keičiant tradicinius verslo modelius, lūžis vyksta ir prekybai pritaikytoje NT rinkoje. Pradėję hub‘o projektą šalia Kauno, iš karto pajutome didžiulį verslų alkį naujos ir mišrios koncepcijos erdvėms, kurios būtų pritaikytos tiek el. prekybai, tiek logistikai, tiek klientų aptarnavimui. Tad nedvejodami imamės analogiško projekto sostinėje, į kurį numatome investuoti apie 30 mln. eurų. Įkūrę „Urban Hub“ didžiuosiuose miestuose, greta judriausių šalies transporto arterijų Lietuvoje, numatome tolesnę plėtrą užsienyje“, – sako „SBA Urban“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Pasak jo, įgyvendinus projektus bus sudaryta galimybė pasiūlyti kelių krypčių sinergiją: tiek įsukant įvairių verslų ekosistemą komplekso ribose, tiek ir stiprinant sąveiką tarp pačių miestelių skirtingose teritorijose. Projektas Vilniuje, kaip ir Kaune, remsis inovatyviomis technologijomis, architektūrine precizika ir tvariu požiūriu į aplinką.

„Miestelio Vilniuje bendras plotas sieks apie 22 000 kv. metrų ir atlieps besikeičiančius prekybos verslo poreikius. Čia vienoje vietoje bus galima įsirengti ir biurą, ir prekių paskirstymo centrą, ir prekybos vietą ar ekspoziciją. „Urban Hub Vilnius“ įsikurs greta intensyvaus eismo magistralės Vilnius-Panevėžys, kuria per dieną pravažiuoja beveik 50 000 automobilių, o 5 km spinduliu gyvena apie 165 000 gyventojų, t.y. apie 20 proc. visų Vilniaus regiono gyventojų“, – sako „SBA Urban“ komercijos vadovė Agnė Klevienė.

Pasak jos, lanksčios patalpų planavimo sąlygos leis verslams susikurti individualius poreikius geriausiai atitinkančias patalpas. „Urban Hub Vilnius“ patenkins ir naujos vartotojų kartos poreikius – elektroninę prekybą įvaldę pirkėjai čia galės atsiimti prekes, o norintiems prekę prieš įsigyjant apžiūrėti, čia bus įrengtos ekspozicijų salės („show room“). Verslai čia galės rinktis nuo 150 kv. m. iki 2 000 – 6 000 kv. m. patalpas.

Projekto koncepciją bei planuojamas investicijas „SBA Urban“ atstovai pristatė ir Vilniaus rajono savivaldybei, kurios teritorijoje jis bus vystomas, bei sulaukė palankaus įvertinimo.

Pirmąjį unikalios koncepcijos „stock-office“ miestelį „Urban Hub Kaunas“ bendrovė „SBA Urban“ įgyvendins Kauno rajone. Jo bendrasis plotas sieks 67 000 kv. metrų. Projektą planuojama vystyti 3 etapais po 22-24 000 kv. metrų, o bendros investicijos sieks apie 92 mln. eurų. Statybas planuojama pradėti šių metų paskutinįjį ketvirtį, o pirmąjį etapą baigti – 2023 paskutinį ketvirtį.

Susijusios naujienos