Naujienos
2023 02 19
Pamatykite: kitąmet Vilniuje duris atversiantis prekybos ir logistikos miestelis „Urban Hub“

SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) vystytoja „SBA Urban“ su danų tvarios architektūros kūrėjais „PLH Architects“ pristato šalia Ukmergės gatvės iškilsiantį el. prekybos miestelį „Urban HUB Vilnius“. 22 tūkst. kv. m. ploto „stock office“ tipo projektą planuojama įgyvendinti iki ateinančių metų pabaigos. Jame prekių ir paslaugų teikėjai vienoje vietoje turės prekybai, logistikai ir klientų aptarnavimui pritaikytas patalpas. Čia taip pat bus žaliosios erdvės, maitinimo įstaigos, elektromobilių krovimo infrastruktūra.

Architektūra – išskirtinė Lietuvoje ir užsienyje

Pasak projektą įgyvendinančios „SBA Urban“ įmonės „Urban HUB“ vadovo Giedriaus Muliuolio, Vilniaus projektas pradės kurti „Urban HUB“ tinklą Lietuvoje, kurį vėliau ketinama plėtoti užsienyje.

„Šiuo projektu siekiame sukurti platesnes „stock office“ segmento standarto ribas rinkoje. Kartu su pasaulyje pripažinta architektūros kompanija „PLH architects“ kūrėme miestelį Kaune ir esminius principus pritaikėme Vilniaus projekte. Konceptualiai vieningos erdvės, jaukūs fasadų sprendiniai taps mūsų savitu architektūriniu parašu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tai – ne tik biurai, ekspozicijų erdvės, sandėliai viename, bet ir patogesnė vieta kurti verslus, juos plėsti, o esant poreikiui ir pamatuotai optimizuoti. Išskirtinis sprendimas kurti „Urban HUB“ projektų tinklą čia besikuriantiems verslams suteiks galimybių naudotis lokacijų teikiamais privalumais, o esant poreikiui – plėstis į „Urban HUB“ kituose miestuose. Tikime, kad tokia sinergija ir lankstumas taps svarbiu pranašumu rinkoje“, – sako „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

„Urban HUB Vilnius“ statybos, planuojama, prasidės 2023 m. pradžioje, o pirmieji žemės paruošimo darbai jau vyksta. Į projektą investuojama apie 30 mln. eurų. Jame didelis dėmesys skiriamas tvarumui: žaliajai energijai, kuri bus naudojama pastatui aprūpinti, tvaresnio gyvenimo būdo infrastruktūrai, žaliosioms erdvėms, taip pat paties projekto medžiagų ir sprendimų parinkimui.

Šis projektas bus vienas iš dviejų, per artimiausius metus atversiančių duris Lietuvoje. „Urban HUB“ taip pat plėtoja 67 000 kv. m. ploto el. prekybos miestelį Kaune, šalia A1 magistralės, ir planuoja tolesnę tinklo plėtrą užsienyje užsienyje.

Patalpos pritaikytos kiekvieno kliento poreikiams

„PLH Architects“ partneris Steen Enrico Andersen sako, kad kuriant Vilniaus projektą pagrindinis iššūkis architektams buvo išlaikyti „Urban HUB Kaunas“ architektūros tęstinumą mažesniame plote ir skirtingoje lokacijoje.

„Mūsų kūrybinė ir inžinerinė užduotis – sukurti tokį projektą, kuriame kiekvienas jaustųsi jaukiai, dirbtų su įkvėpimu, ir norėtų grįžti, jei yra pirkėjas ar lankytojas. Iš Kaunui jau sukurto „Urban HUB“ projekto paėmėme viską, kas geriausia, ir sudėliojome parduotuvių, kavinių, žaidimų aikštelių ir kitų erdvių derinį, kuriantį malonią atmosferą ir puikią patirtį klientui“, – dalijosi S. E. Andersen.

Plėtotojai planuoja tą patį architektūrinį modelį pritaikyti visam el. prekybos miestelių „Urban Hub“ tinklui.

„Vilniaus miestelis – vienas iš pirmųjų žingsnių kuriant šį tinklą. Vilniuje klientai galės išsinuomoti nuo 150 iki 6000 kv. m. patalpas, pritaikyti jas savo poreikiams –jungti, perplanuoti. Taip pat čia kuriama erdvių sistema leis klientui turėti tik tas patalpas, kurių jam iš tiesų reikia, tad čia bus daug vietos kaštų optimizavimui, ypač – šiais energetinės krizės ir neramiais geopolitiniais laikais. Taip pat klientams svarbu ir patogi, perspektyvi lokacija šalia vienos judriausių Vilniaus gatvių, geras matomumas nuo gatvės, kvartale besiformuojanti verslų sinergija. Visa tai, tikime, išskirs „Urban Hub Vilnius“ projektą iš kitų ir suburs atsakingų bei pažangių verslų bendruomenę“, – akcentavo „Urban HUB“ nekilnojamojo turto plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė.

Anot projekto vystytojų, „Urban HUB“ miesteliais labiausiai domisi įmonės, siekiančios novatoriškesnių prekybos sprendimų, vertinančios įvaizdį, estetiką, kuriuos kuria tokia darbo vieta.

Susijusios naujienos