Naujienos
2021 01 26
„Urban Inventors“ įžengė į Latviją: vystys didžiausią NT projektą Rygoje

SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ plečiasi už Lietuvos ribų. Rygoje, kairiajame Dauguvos krante, bendrovė įsigijo perspektyvią 7,3 ha teritoriją, kurioje per kelerius metus numato išvystyti visiškai naują unikalios koncepcijos miesto rajoną. Numatoma, kad daugiafunkciame komplekse iškils verslo, laisvalaikio, mokslo, prekybos ir gyvenamieji objektai, kurių maksimalus plotas gali siekti iki 120 000 kv. metrų. Pagal apimtį naujasis rajonas bus didžiausias iš Latvijos sostinėje vystomų NT projektų.


„Mūsų nauja strateginė kryptis – vystyti tik unikalias koncepcijas, produktus, kuriuos galėtume sėkmingai plėtoti tarptautinėse rinkose. Latvijos sostinėje iškils aukštųjų technologijų miestelis (eng. - campus), kurio koncepciją kuriame kartu su tarptautiniais konsultantais, turinčiais didžiulę patirtį kuriant tokius kompleksus. Kadangi koncepcija dar vystoma, daug detalių negalime atskleisti, bet tai bus įtrauki darbo ir gyvenamųjų erdvių sintezė, su visa sudėtinga ekosistema. Tokio naujo rajono atsiradimas šaliai bus labai naudingas, kadangi miestelis bus itin patraukli vieta kurtis vietos ir užsienio aukštųjų technologijų įmonėms, mokymo įstaigoms, mokslo laboratorijoms. Plėtosime didžiausią teritoriją Latvijos sostinėje, todėl didžiuojamės galėsiantys prisidėti prie moderniosios Rygos savasties kūrimo“, – teigia SBA įmonės „Urban Inventors“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.


Pasak jo, vystant naująjį projektą, kaip ir iki šiol, „Urban Inventors“ prioritetu bus tvarūs, inovatyvūs sprendimai ir architektūrinė darna, o ne maksimalus užstatymas. Pirmuosius statybos darbus numatoma pradėti kitų metų pirmoje pusėje. Tiksli investicijų suma bus įvertinta baigiant projekto koncepciją, tačiau jau dabar aišku, kad tai bus viena didžiausių investicijų į Latvijos NT rinką.


Tarp Rygos centro ir oro uosto, šalia Lielirbes ir Venstpils gatvių esančios teritorijos įsigijimo sandoris yra vienas didžiausių pastarųjų metų NT sandorių Latvijoje. Pagal šalių susitarimą, sandorio vertė konfidenciali. Pardavėjui atstovavo „Colliers Baltics Industrial & Land Agency“.


„Džiaugiamės matydami Ryga susidomėjusius investuotojus, kurie žengia į mūsų rinką su tokiais ambicingais ištiso rajono vystymo planais. Teritorija idealiai tinka daugiafunkciai plėtrai ir ambicingiems „Urban Inventors“ užmojams – išvystyti išskirtinės architektūros tvarius NT projektus, pasižyminčius ypatingu funkcionalumu. Įgyvendinus planus, tarp Rygos centro ir oro uosto iškilsiantis rajonas taps patraukliausia vieta – turės gerai išvystytą komercinę, viešąją ir gyvenamąją infrastruktūrą bei puikų susisiekimą. Sveikiname „Urban Inventors“ pasirinkus Rygą ir linkime sėkmės jų pirmajai investicijai“, – sako Eriks Bergmans, „Colliers Baltics“ vadovas.


„Urban Inventors“ Lietuvoje yra išvysčiusi apdovanojimą už išskirtinę architektūrą pelniusį modernų „Green Hall“ verslo slėnį Vilniuje. Kaune bendrovė išplėtojo verslo centrą BLC ir atnaujino Vokietijos dizaino apdovanojimų laurus nuskynusią Vienybės aikštę. Bendrovė laikinojoje sostinėje taip pat plėtojo vienintelį upės vandeniu aušinamą verslo centrą „Kauno dokas“. Pernai „Urban Inventors“ išvystytų projektų portfelį papildė SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos pastatyti logistikos centro ir baldų komponentų gamyklos pastatai, kurie praėjusių metų pabaigoje buvo sėkmingai parduoti Estijos kapitalo investicijų bendrovės „Eften Capital“ valdomam fondui.


Kita SBA grupės įmonė „Capitalica Asset Management“ Rygoje jau vysto tvarų 45 000 kv. m. ploto A klasės verslo centrų kompleksą VERDE. Pernai gavus visus reikiamus leidimus pradėti parengiamieji statybos darbai. Projektą už 49 mln. Eur stato Latvijos kompanija „Velve“. Finansavimą VERDE patvirtino Europos investicijų bankas, kurio valdyba projektui numatė lėšas iš fondo, skirto kovai su klimato kaita.


SBA yra viena didžiausių lietuviško kapitalo įmonių grupių, veikianti NT, tekstilės ir baldų sektoriuose. Grupės įmonėse dirba 5000 žmonių.

Susijusios naujienos