Naujienos
2020 06 09
SBA verslo slėnio prie Neries projektas finišuoja – užbaigtas „Green Hall 3“

„Unikalios architektūros verslo centras „Green Hall 3“, įsikomponavęs vaizdingame Neries vingyje, oficialiai baigtas ir pripažintas tinkamu naudoti. Investicijos į 2 800 kv. metrų ploto biurų pastatą siekia 9 mln. eurų. Jo išskirtinumą ir tvarumą jau įvertino pasaulinio lygio kompanijos, nusprendę čia įsirengti biurus. Jų pasirinkimas patvirtina, kad mūsų pasirinkta strateginė kryptis statyti tik pažangius, technologijomis laikmetį lenkiančius verslo centrus, yra teisinga,“ – sako SBA bendrovės „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Verslo centrą „Green Hall 3“, kaip ir „Green Hall 2“, projektavo danų „Arrow architects“, jiems talkino lietuvių „Archinova“.

„Naujasis „Green Hall 3” – tai kulminacija darbų, prasidėjusių daugiau kaip prieš dešimtmetį. Per šį laiką visi šio verslo slėnio projektai atrado vis plastiškesnę architektūrą, skleisdami idėją apie kitokį požiūrį į dizainą. „Green Hall 3“ organiškai papildo pastatų komplekso kompoziciją ir užbaigia projektą, kuris yra išskirtinis Vilniaus centriniame verslo rajone. Tai lyg vyšnaitė ant torto. O turint galvoje jo formos dinamiškumą, tai lyg parašas, kuris ir po daugelio metų vers praeivius atsisukti,“ – sako pastatą projektavę Ulrik Raysse ir Ricardo Paternina iš „Arrow architects“.

Nuo Neries pusės įspūdingai svyranti pastato forma buvo kietas riešutėlis statytojams – kiekvienas stiklo paketas yra unikalus ir turi savo vietą, tad buvo dėliojami lyg mozaika. Pats fasadas, primenantis propelerio formą, tarsi atgyja atspindėdamas upės tėkmę ir miesto judesį.

Verslo  centre įrengtas aplinkai poveikio beveik nedarantis geoterminis šildymas, kuris patenkins 100 proc. pastato šildymo ir vėsinimo poreikių. Specifinė fasado forma padeda išvengti patalpų perkaitinimo, tad vasarą jas reikės mažiau vėsinti, tuo tarpu natūrali šviesa užtikrinama visose darbo vietose. Čia įsikūrusiuose biuruose įdiegta naujausia mikroklimato kontrolės sistema, kuri užtikrins produktyvų darbą ir gerą darbuotojų savijautą.

Po pastatu įrengta dviejų aukštų automobilių stovėjimo aikštelė, joje – elektromobilių įkrovimo stotelės, dviračių saugykla, bendro naudojimo dušai. Investicijos į šalia pastato esančias žaliąsias zonas siekia 0,5 mln. eurų.    

Šiuo metu beveik visas „Green Hall 3“ plotas išnuomotas. Didžiausias pastato nuomininkas – pasaulinė rizikos vertinimo bendrovė „Moody‘s“.

„Mūsų darbuotojams „Green Hall“ suteikia tvarią ir įkvepiančią aplinką, kuri susidarys sąlygas jiems atsiskleisti. Tęsdami savo verslo plėtrą Vilniuje tikimės jau netrukus įnešti savo pozityvų indėlį į vietos bendruomenės gyvenimą“, - sako „Moody‘s Lithuania“ vadovas Mariano Andrade Gonzalez.

Aukščiausiame verslo slėnio pastate, kuris baigtas statyti 2009 metais, išnuomota arba rezervuota 90 procentų ploto, dėl likusio vyksta aktyvios derybos. „Green Hall 2“, pastatytas 2017 m., išnuomotas visas.

Pasak L.Šepečio, biurų pastatas „Green Hall 3“ užbaigia viso verslo slėnį „Green Hall“, kurį plėtojant laikytasi svarbiausių prioritetų: inovatyvumo, tvarumo, kuo mažesnio poveikio aplinkai ir išskirtinumo. Per daugiau nei 10 metų šiame verslo slėnyje pastatyti 3 verslo centrai, kurių bendras plotas viršija 21 tūkst. kv. metrų, investicijos į šį projektą siekia 42 mln. eurų.

Slėnio verslo centrai pelnė ne vieną apdovanojimą už išskirtinę architektūrą. Čia įsikūrusios garsios Lietuvos ir pasaulinės bendrovės – Tele2, „Tesonet“, „Telesoftas“, Citadele bankas, „Grant Thornton Baltic“, „Schüco“ „Oberlo“, advokatų kontora „Walless“, biurų viešbutis „Monday Office“ ir kitos. „Green Hall 1“ 10 metų veikė „Barclay‘s“ operacijų centras.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti ne tik verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje, bet ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje  – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos centre Skanste rajone.

Susijusios naujienos